gras

U bevindt zich hier: home Over EasyLawn Het gebruik van infillzand

Het gebruik van infillzand

Wel of niet inzanden?

De meningen zijn verdeeld over het gebruik van infillzand. Diverse kunstgrasfabrikanten hebben in het assortiment twee kunstgrassoorten die zich onderling onderscheiden als zijnde kunstgras waarbij infillzand gebruikt moet worden en kunstgras waarbij dat niet persé noodzakelijk is.

Bij het kunstgras waarbij infillzand niet noodzakelijk is (zou zijn), worden de grassprieten omhooggehouden door gekroesde sprietjes onder in de grasmat. Deze gekroesde vezel is meestal anders van kleur en lijkt op verdroogd gras of mos. Het gras krijgt hierdoor een natuurlijke uitstraling. De gekroesde vezel neemt echter niet de overige voordelen van het gebruik van infillzand over, waardoor ons advies is om WEL infillzand te gebruiken.

Het komt de levensduur en stabiliteit van het product ten goede. (De zandvulling blijft onzichtbaar onder de gekroesde sprietjes)

Wij adviseren om ALTIJD Infillzand te gebruiken. Infillzand verzwaart de grasmat, waardoor deze vast komt te liggen op de ondergrond en er geen plooien ontstaan. Daarnaast heeft infillzand de functie om de grassprieten omhoog te houden en de aanhechting ervan te beschermen.

Los daarvan heeft het zand een isolerende werking, waardoor schade ontstaan door thermische deformatie wordt geminimaliseerd.